Ротарианци от морските клубове се събират
В неделя, в унисон с основната тема на ротарианската 2007/2008 година „Ротари споделя”, клубът в Поморие организира работна среща на бордовете на морските клубове. Датата на мероприятието и самото домакинстване са свързани с откриването на националната седмица на морето в Поморие.
Преди месец в Пловдив започна новото летоброене на ротарианството в България. На 1 юли се извърши чартиране на самостоятелен български дистрикт с № 2482..
В античния театър на Града под тепетата с тържествена церемония бяха издигнати знамената на Ротари Интернешънъл, Република България и ЕС. На президентите и секретарите от 74 български клуба бяха връчени символите на ротарианството.
В ритуала по предаването на огърлиците на президентите се включиха и седемте клуба от Бургаския регион, сред които е и Ротари клуб-Поморие. Неговата огърлица беше предадена на новия президент в крайморския град, юристът Светлана Канариева, а за секретар на ротарианците в Поморие беше избран общинският съветник и предприемач Яни Пападопулов, който е сред най- дейните членове от самото му създаване. Името на Пападопулов се свързва с едни от най-амбициозните проекти на Ротари в Поморие, сред които изграждане на параклиса в помощното училище в с. Бата, детски кът и основен ремонт на детската градина в с. Медово, построяването на входен знак на града и др.