Георге Попеску оглави Ротари клуб "Бургас"
резидентът Георге Попеску и неговият пряк заместник електпрезидентът Милена Илчева поемат управлението с новия борд на Ротари Клуб "Бургас"

Президентът Георге Попеску и неговият пряк заместник     електпрезидентът Милена Илчева поемат управлението с новия борд на Ротари Клуб "Бургас"            



Крупният бизнесмен от румънски произход Георге Попеску бе обявен за президент на Ротари клуб "Бургас". Това стана на официална церемония в Капитанската зала на хотел "България", където по традиция се провеждат заседанията на най-старата организация в морския град, известна със заслугите за разширяване на ротарианското движение у нас.

Г-н Попеску пое символите на президенстката власт - Огърлицата и Камбаната, от     предшественика си стоматологът д-р Димитър Енчев, който преди това отчете свършеното в полза на обществото през своя мандат.

В момента Ротъри клуб "Бургас" слага началото на мегапроект с участието на другите два бургаски клуба и колегите им от Кавала-Гърция и Щаде-Германия, който ще бъде насочен към младежите на града. Досега помощта на нашите ротарианци тук беше ориентирана основно към деца в неравностойно социално положение и подпомагане на пострадали при природни бедствия. С дарения от членовете през последната година     бяха организирани и поредица от мероприятия - спортни турнири, поставяне на началото на обучение на незрящи в компютърна грамотност, коледни тържества и изложби на деца, обучителни семинари в БСУ, честването през февруари на 70-годишния юбилей от създаването и 15-годишнината от възстановяването на организацията, който се превърна в международен празник на ротарианството.

"Бих искал да ориентираме нашата грижа и внимание към умни и ученолюбиви млади хора, за мен няма по-голямо удовлетворение да видя, че такива младежи са успели с нашата подкрепа", заяви новият президент. Георге Попеску е сред най-големите инвеститори в региона, а семейство му е известно с пословичната си благодетелност.