13 000 лв. за изграждане на детска площадка са събрани на благотворителен бал в Созопол
13 000 лв. бяха събрани на благотворителен бал, организиран от Ротари клуб-Созопол. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Благотворителното събитие събра созополски ротарианци, приятели от цялата страна и елита на Созопол и Черноморец, обединени от идеята да бъде построена нова детска площадка в града. Благотворителният бал бе официално открит от президента на Ротари-Созопол Иво Илиев, който благодари на всички приели поканата и пожела подобни идеи да намират все повече съмишленици. „Тук сме да подкрепим поредния проект на Ротари Созопол, който получи и висока оценка от Ротари-България”- заяви в обръщението си към присъстващите Илиев. Сред останалите проекти на ротарианските клубове, проектът на Ротари-Созопол е утвърден на първия етап с максималната сума, която се дава за проект от Ротари България. Новата детска площадка ще бъде построена на общински терен в централната част на града в близост до градския парк. Визията на детската площадка, която представлява кораб с различни съоръжения се вписва в архитектурата на Созопол и допълва общия вид на крайморската зона на града.
Освен с куверти, чиято сума бе част от набирането на средства, благотворителен търг даде възможност на присъстващите да подпомогнат дарителската кауза и да станат притежатели на ценни предмети на изкуството и екстравагантни и екзотични експонати. На търга бяха разиграни колекционерски вина, картини на созополската художничка Ани Недин и на самобитния художник от с. Равна гора Христо Андреев. Депутатът Николай Пехливанов се сдоби с едно от най- характерните платна на Ани Недин в оспорвано наддаване с други ценители на созополската маринистка. Мъжка вратовръзка и кинжал с острие от риба меч нажежиха допълнително надаването, което бе поверено на кмета Панайот Рейзи. Сред предметите, разиграни на търга, бе и икона на Св. Йоан Чудотворец.
Заедно с колекционерската си страст присъстващите показаха и съпричастност към благотворителната идея на созополските ротарианци. Силно бе присъствието на ротарианци и гости от Черноморец. В града бе реализиран първият проект на Ротари-Созопол, като бе издигната камбанария на църквата „Св. Никола”, средствата, за която също бяха набирани благотворително. На благотворителния бал сред елита на Созопол бяха и общински съветници, които подкрепиха идеята за нова детска площадка.
Първата детска площадка созополските ротарианци построиха и подариха на децата от Новия град миналата година. Амбицията им за още една детска площадка в Созопол вече е реалност след като в края на благотворителната вечер стана ясно, че по-голямата част от необходимата сума е вече събрана.
Ръководството на Ротари клуб и членовете му са обединени от идеята да продължат да изграждат детски площадки и в селата в цялата община.