Ротарианци дариха книги на библиотеката на Европарламента

Представители на четири Ротари клуба посетиха Eвропейския парламент по покана на евродепутата Румяна Желева.
Сред тях бяха членове на Ротари клуб -Бургас, Ротари клуб Бургас-Приморие, Ротари клуб Бургас-Пиргос и Ротари клуб - Нова Загора. В групата присъстваше и г-н Красимир Ганчев, дистрикт гуверньор новини на дистрикт България.
Освен председател на българската делегация на Европейската народна партия от ГЕРБ в Европейския парламент, Румяна Желева е и  член на Ротари клуб Бургас-Приморие.
Една от най-интересните срещи на ротарианците бе с г-н Отмар Карас, депутат от Австрия, заместник - председател и ковчежник на групата ЕНП-ЕД, и с г-н Маркус Фербер, председател на фракцията на ХСС в групата на ХДС/ХСС. И двамата евродепутати са ротарианци. И за двете страни при срещата бе интересно да научат нещо повече за приятелите си съответно от България, Австрия и Германия.
“Чрез срещи с хора като вас, които са сред лидерите на общественото мнение в своите населени места, Европейският съюз и неговите ценности много по-лесно могат да достигнат до обикновените граждани” - подчерта в разговора г-н Карас. “Нека заедно потърсим възможности за усилване на сътрудничеството с България и страната ви да участва пълноценно във всички дейности на Европейския съюз. Аз, като член на Комисията по бюджетен контрол, имам "принос" за замразяването на евросредствата за България, но смятам, че когато и държавата ви си свърши работата, няма да има пречки този проблем да бъде решен”, каза г-н Фербер.
Българските ротарианци връчиха на двамата евродепутати книги, които представят развитието на България и нейното историческо наследство и богатство. По-късно представители на четирите Ротари клуба направиха и дарение от български атласи и енциклопедии на библиотеката на Европейския парламент.